טיפים לטיפול בפרחים
פרחים הם דבר מקסים, אך כידוע אינם מחזיקים מעמד לעד. אולם יש שיטות להאריך את חייהם של הפרחים שאינן כרוכות במאמץ מיוחד או כישורים מקצועיים, וכולם יכולים ליישׂם אותן בבית.
איפה מומלץ להניח את הזר או העציץ, בכמה מים להשקות וממה מוטב להימנע? על כך ועוד במדריך לטיפול בפרחים ובצמחים ביתיים, מבית "שדה ירוק":
ככלל, ישנם סוגי פרחים עמידים יותר וסוגים עמידים פחות. לכל צמח הוראות טיפול מיוחדות עבורו, אך הקפדה על ההמלצות האלה תסייע לכם לשמור על הזר או הצמח רענן וטרי:
- אקלים – יש לשמור על אקלים אחיד ולא לשנות את מיקום הצמח או הזר לעיתים תכופות. חשוב שהצמח לא יהיה בקרבת מקורות הפולטים חום, שֶׁכֵּן הדבר מאיץ את התפתחות הפרח ונבילתו. כן מומלץ לא לחשוף את הצמח לתנאי קור חריגים.
- מיקום – בהחלטה על מיקום אגרטל הפרחים חשוב לבחור מקום נעים וקריר בבית, לא מול קרינת שמש ישירה, כך שהפרחים לא יהיו חשׂופים לרוח או למזגן, מחשש להיחלשות הפרח והתייבשותו. כדי לעכב פתיחתו של פרח כדאי לשמור אותו במקום קריר וחשוך, אז ייפתח לאט יותר.
- תחזוקה – מומלץ למלא את האגרטל במים עד 1/3 מגובהם של הפרחים. חשוב להסיר את העלים בחלק התחתון של הגבעול כדי למנוע תופעת ריקבון.
- השקיית הצמח – כמות ההשקיה תהיה לפי העונה. בימי החורף הקרים האדמה נשארת לחה בדרך כלל, לכן אין צורך בהשקיה מִדֵּי יום אלא אחת לכמה ימים, לפי סוג הצמח. בימי הקיץ החמים תדירות ההשקיה עולה, אך ראשית יש לבדוק את מידת הלחות של האדמה.
- אור שמש – פרחים וצמחים זקוקים לאור השמש כדי לאגור אנרגיה לביצוע תהליך של פוטוסינתזה, ולהמשיך לגדול. בכל מקרה, אין לחשוף את הצמח או הפרח לקרינת שמש ישירה אשר עשויה להזיק לו ולהאיץ את תהליך הנבילה.
- כיצד תאריכו את חיי הפרח?
מים – יש להניח את הפרחים במים נקיים וצלולים, ולהחליף את המים מִדֵּי יומיים-שלושה. בהזדמנות זו יש לשטוף את האגרטל.
מזון – רצוי להוסיף למים מזון מיוחד לפרחים, שמקבלים בדרך כלל בשקית עם המשלוח. אפשר גם להכין תמיסה ביתית שתמנע התפתחות של בקטריוֹת במים: היחס הוא של כפית סוכר וחצי כפית אקונומיקה לכל ליטר מים.
גיזום – טרם הכנסת הפרחים למים חדשים עם תמיסה כדאי לחדֵּש את חתך הגבעולים בגובה של 3-2 ס"מ מבסיס הגבעול. את החיתוך מומלץ לבצע עם סכין בזווית של 45 מעלות, באלכסון.
חיתוך הגבעול נועד להבטיח שלא תיווצר סתימה בקצה הגבעול באופן שפעולת יניקת המים תשתבש ותיפגע הוֹלָכַת המים לראש הפרח, וכך הזר ייבול מהר יותר.